Romanian Fashion Week (Press Release)

Romanian Fashion Week, cel mai longeviv şi celebru eveniment de modă  din Romania, dă startul celei de-a XII-a ediţii.

Această ediţie se desfăşoara în zilele de 9 şi 10 iunie a.c. la Iasi. Pe podiumul instalat la Sala Sporturilor din Iaşi vor fi prezentate 33 de colecţii, cu o sceno-tehnică de specialitate şi o întreagă desfăşurare de forţe, aşa cum ne-am obişnuit. Sunt prezenti, ca întotdeauna, 150 de tehnicieni şi peste 300 de manechine. Ca şi la ediţiile trecute, Romanian Fashion Week a invitat peste 100 de jurnalişti din presa scrisă şi televiziune şi, tot ca în fiecare an mediatizarea evenimentului va asigura transmisiuni în direct, reportaje speciale, talk show-uri etc. RFW 2010 va fi reflectat, în cadrul parteneriatelor media, prin intermediul canalului TVR, prin grupul de presă Edipresse cu revistele Elle, Viva, Joy, Look şi Avantaje şi prin Adevărul şi Adevărul de seară. Evenimentul va fi prezent în lumea virtuală prin intermediul site-ului de specialitate www.fashionandbeauty.ro şi a site-ului www.121.ro, unul dintre cele mai cunoscute din România, dar şi prin intermediul www.rfb.ro .
Într-un an atât de dificil cum este acesta, cea de a XII-a ediţie a Romanian Fashion Week sta sub semnul atât de important şi mai ales pozitiv al continuităţii, declară organizatorul Romanian Fashion Week, Irina Schrotter cea care susţine RFW alături de asociaţia FIT- "Future In Textile". De aceea, în cadrul acestei ediţii vor fi prezentate colecţiile pentru toamnă/iarnă 2010-2011 ale celor mai renumiţi designeri din România, cei care au demonstrat că au puterea să meargă mai departe. Participanţii la această ediţie sunt:

Designeri RFW 2010 - Iaşi
24. Stephan Pelger
25. Vuarnet by Stephan Pelger
26. Violeta Gaburici

Romanian Fashion Week este cunoscut ca fiind evenimentul care a generat cele mai multe nume noi în moda românească. Designeri care astăzi sunt deja renumiţi  s-au lansat la Iaşi pe podiumul RFW. Evenimentul îşi continuă tradiţia, aducând în acest an şi mai multe nume noi la secţiunea Debut. Veţi putea urmări astfel colecţii de la universităţile de artă din Bucureşti şi Cluj ale studenţilor şi masteranzilor: ER Fashion by UAD, Alina Ene, Alina Popescu, Răzvan Vasilescu, Sergiu Chihaia şi Tatiana Strîmbovschi.

Romanian Fashion Week este un eveniment sustinut de Freudenberg, Toyota, Finlandia, Lenor, Cafepedia, NESCAFE Dolce Gusto. Producator: Asociatia FIT. Co –producator : TVR. Parteneri asociati : Wella, Il Makiage , Quartz Matrix, Directia Judeteana de Tineret si Sport , Ramada Office Lounge , Playboy Energy Drink , Evian, Argo. Parteneri media : Elle, Viva, Look, Joy, Avantaje, Money Express, Radio21, Adevarul si Adevarul de Seara, Hotnews.ro, Ziarul de Iasi, Iasi TV Life, TV Bit, Radio HIT, 7est, sapte seri, www. fashioandbeauty.ro121.roinoras.rorfb.ro.

Eveniment realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.

Update! Further reading:
Romanian Fashion Week presents: "Iaşi - Shanghai"
♥ Romanian Fashion Week 2010 Day 1-> RFW Day 1: “Dear Diary”
♥ Romanian Fashion Week 2010 Day 2 -> RFW Day 2
♥ Romanian Fashion Week 2010 Day 2 -> RFW Day 2: "All eyes on them" - The Collections
♥ Romanian Fashion Week 2010 Day 3 -> RFW Day 3: "Tale Continued" - The Collections

Related: Cluj Fashion Week 2010
♥ Cluj Fashion Week Day 1: Diane Pernet Q&A
♥ Cluj Fashion Week Day 1: Fashion shows
♥ Cluj Fashion Week Day 2: A new, interactive order
♥ Cluj Fashion Week Day 2: Fashion shows
♥ Cluj Fashion Week Day 3: Fashion shows

1 comment:

1. Pe o piata dominata de ,, suvenirul,, asiatic ,ale carui influente au sterilizat imaginatia si bunul gust stigmatizandu-le cu pecetea kitsch-ului , iata ca in sfarsit cineva are curajul sa devina prim-solistul revenirii etichetei si naturaletei romanesti in acest domeniu, vaduvit in ultimii ani de existenta unui curent new  age care sa renegocieze pozitia noastra in fashion list-ul mondial .Apare ca o necesitate aparitia unei institutii de invatamant de specialitate construita pe scheletul unei echipe talentate si cu dorinta de afirmare care sa dea valenta talentelor incipient dezvoltate la tanara generatie ,cat si slefuirea celor deja existente si care accepta perfectionarea continua ca mijloc de desavarsire in noianul de tendinte ale secolului al- XXI-lea.Prin infiintarea acestei scoli de moda ce cuprinde paleta completa a activitatiilor din domeniul modei si anume : croitorie clasica si industriala, constructor tipare, retuseri, maistri, consultant imagine ( stilist ), design vestimentar, fashion bricolage, design de accesorii , vrem sa ne aducem aportul in dezvoltarea sistemului de invatamant din domeniul modei in Romania.Institutul de Moda Salomeia

ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Blog Widget by LinkWithin